9 Ocak 2008 Çarşamba

Obama vs Clinton

Amerika Birleşik Devletleri’nde başkanlık seçimi yaklaşıyor. Cumhuriyetçiler ve Demokratlar adaylarını belirlemek üzere. Tüm dünya medyası Demokratların içerisindeki adaylık yarışını ilgiyle takip ediyor. Zira yaygın kanı Demokratların ipi göğüsleyeceği. Aynı zamanda Demokrat Parti’nin seçilmesi muhtemel adaylarından biri kadın diğeri ise siyah. İki halde de Birleşik Devletler için bir ilk yaşanacak yani.

Amerika’da vaktiyle epey eziyet çeken siyahlara olan sempatimizden olsa gerek Türk medyası da Barack Obama’ya epey ilgi göstermekte. Ben de Obama’yı Clinton’a göre daha sempatik ve içten bulanlardanım. Hillary Clinton’u görünce nedense aklıma Tansu Çiller geliyor. Erkeklerin egemen olduğu sahalarda erkek gibi gözükerek varolan kadınlardan bir diğeri.

Barack Obama’nın Iowa’daki sürpriz zaferinden sonra New Hampshire eyaletinde yapılan ön seçimi az bir farkla da olsa Hillary Clinton kazandı. Aşağıdaki videolarda sonuçlar açıklandıktan sonra Clinton’un ve Obama’nın yaptığı konuşmaları izleyebilirsiniz. Videoları izleyince kazanan sanki Mrs. Clinton değil de Barack Obama’ymış sanıyorsunuz. Bu tip konuşmaların kitleleri oldukça etkilediğini düşünürsek dünkü seçimin galibinin Obama olduğunu söyleyebiliriz.




Son bir not. Barack Obama’nın Amerikan başkanı seçilmesi durumunda, kendisinin Tayyip Erdoğan ile yapacağı görüşmeleri şimdiden merak ediyorum. Obama ve Erdoğan kanka olursa hiç şaşırmayacağım. Bir yanda ezilen siyahların yeni simgesi, diğer yanda ise Kasımpaşa’nın bıçkın delikanlısı. Güzel fotoğraf doğrusu...

Hiç yorum yok: